hladna-krem-juha-od-boba

Hladna krem juha od boba

U vruće dane rashladite se ovom finom juhicom, koja iako se sastoji od samo nekoliko sastojaka oduševit će sve kušače koji vole bob.

Mahunarke se hlađenjem skupljaju i postaju želatinaste. Srećom, postoji mali trik kako napraviti krem juhu od ove mahunarke, a da ju možete servirati hladnu i da ona pri tome ostane u “juhastom” obliku, a ne postane puding :). To ćete postići tako da usitnjavate već potpuno rashlađenu mahunarku.

  • 1/2 kg boba
  • 1 list lovora
  • 4cm kombu alge (opcionalno)
  • 1.5 dcl hladne vode
  • 2.5 dcl hladnog zobenog mlijeka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • sol i papar

Bob skuhajte u posoljenoj vodi, s lovorom i kombu algom.

Ostavite da se potpuno ohladi.

Ohlađeni bob ogulite od ljusaka, ubacite u blender, dodajte vodu, ulje, češnjak, algu, sol i blendajte prvo u gustu smjesu, a onda postepeno dodajte zobeno mlijeko. Modificirajte gustoću dodavanjem vode ako je pregusto. Popaprite i poslolite još po potrebi.

Juhu ostavite u frižideru do serviranja.

Poslužite ukrašeno zobenim vrhnjem, vlascem, sjemenkama…