sok od psenicne trave

Nazdravimo čašom pšenične trave :)

Ako ste za Božić sijali pšenicu iz organskog uzgoja, šteta je da izrasle trafke propadnu!

Pšenična trava bogat je izvor vitamina:  A, B, B17, C, E, F i K, i minerala: kalij, željezo, magnezij i kalcij. Uz to je i snažan čistač organizma od toksina i dobra je priprema za proljetnu detoksikaciju. Svježe uzgojena biljka i njen sok višestruko su kvalitetnije namirnice od sušenih i prerađenih preparata, a i znatno su jeftinije.

  • korijen đumbira, cca 1 cm, oguljen
  • 1 oguljen limun
  • 3-4 jabuke
  • šalica pšenične trave

Sve sastojke stavite u sokovnik i iscijedite sok. Ovisno o sočnosti jabuka dobije se 1-2 čaše soka. Ako koristite blender dodajte vodu po potrebi, ali onda prvo blendajte pšeničnu travu i vodu. Dobivenu smjesu obavezno procijedite kroz fino cjedilo, jer je ova celuloza za čovjeka teško probavljiva.
Zatim dodajte sok od ostalih sastojaka. Napitak popijte odmah.

Najveće dobrobiti su kod biljke vlati ne veće od 10cm, jer je tada još u formi klice. Ako niste sijali pšenicu, to možete učiniti vrlo jednostavno: kupite organski uzgojenu (netretiranu) pšenicu i sjeme namočite u vodi preko noći. U posudu stavite 2-3 cm zemlje i na vrh pšenicu, visina sloja sjemena do 1 cm. Posudu prekrijte plastičnom folijom. Dva puta dnevno (npr. ujutro i navečer) prskajte običnom vodom (najbolje bocom s raspšivačem).

Nakon par dana pojaviti će se klice. Otvarajte foliju nekoliko puta dnevno kako bi se plastenik prozračio i spriječila plijesan.
Nastavite zalijevati dok vlati ne izrastu.