Popečci od tikvica s bademima

Za oko 6 komada:

  • 1 srednja tikvica
  • 1 šalica sitnih zobenih pahuljica
  • 4 žlice zobenog brašna
  • 4 žlice zobenog vrhnja
  • 3 češnja češnjaka
  • grančica svježeg bosiljka
  • pola šalice badema
  • sol
  • suncokretovo ulje

Tikvicu naribajte (krupniji ribež) i posolite. Ostavite kratko kako bi tikvicala počela otpuštati tekućinu.
Dodajte brašno, zobene pahuljice i sitno sjeckani češnjak i lišće bosiljka. Sve zajedno dobro izmješajte i ostavite kratko. Pahuljice će početi upijati tekućinu i smjesa će postati kompaktna.

Oblikujte popečke debljine 1 – 1.5 cm. U svaki utisnite jedan cijeli badem.
Ostatak badema usitnite, i u njih uvaljajte samo drugu stranu popečka (onu koja nema utisnut badem).

Pržite u zagrijanom ulju prvo stranu s cijelim bademom, kad dobije zlatnu koricu, pržite još kratko s druge strane.

 

Poslužite (umjesto kruha) uz varivo od mladog graha i krastavce začinjene s malo limuna ili umeboshi octa.